07 Σεπτεμβρίου 2015

Mikrogeophagus ramirezi ή Mikrogeophagus altispinosus


Mikrogeophagus ramirezi ή Mikrogeophagus altispinosus


Μετά απο αρκετό καιρό σχεδόν αποχής απο το ενυδρειακό χόμπυ,αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά και αυτή τη φορά να κινηθώ προς τα νερά της Νοτίου Αμερικής..

Στην ουσία είναι η πρώτη φορά που το επιχειρώ..ο λόγος που δεν το έκανα παλιότερα,παρ ότι που πολλά ήταν τα είδη που μου άρεσαν,ήταν οι παράμετροι του νερού (όξινο και μαλακό) και το γεγονός ότι το νερό του δικτύου μου είναι σχετικά σκληρό και αλκαλικό..

Στις διάφορες αναζητήσεις που έκανα έπεσα πάνω σε ένα είδος το Mikrogeophagus altispinosus,το οποίο απ ότι διάβασα είχε τις παραμέτρους του νερού μου..
Πήγα λοιπόν σε ένα κατάστημα με ενυδρειακά (δυστυχώς λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν έχουν απομείνει και πολλά ανοιχτά) και καθώς χάζευα τα ψάρια είδα κάποιες κιχλίδες οι οποίες έμοιαζαν πολύ με τα συγκεκριμένα ψάρια..
Στο ταμπελάκι όμως έγραφε dwarf cichlid longfin..ρώτησα τον υπάλληλο αν πρόκειται για κιχλίδες που ζουν σε ουδέτερο προς αλκαλικό νερό και μου είπε πως ναι..

Η κατάσταση των ψαριών δεν ήταν καλή και φαινόντουσαν αρκετά στρεσσαρισμένα και άχρωμα..επειδή όμως στο παρελθόν είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και με κριμπένσις,θεώρησα πως μόλις μπουν στο ενυδρείο και αισθανθούν άνετα θα χρωματιστούν και θα αναδείξουν τα χρώματα τους..

Μόλις πήγα σπίτι και τους έκανα την ανάλογη προσαρμογή με πρόβλημάτισαν λίγο..
Μου θύμιζαν περισσότερο ραμιρεζι παρα altispinosus ..

Ακολουθούν φωτογραφίες απο την 1η μέρα ...








Έκανα την ίδια ερώτηση και σε γνωστό ενυδρειακό φορουμ αλλά και εκεί οι γνώμες ήταν διαφορετικές..κάποιοι υποστήριζαν πως τα ψάρια είναι bolivian rams και κάποιοι πως είναι άχρωμα ραμιρεζι..

Όσοι υποστήριζαν πως προκειται για bolivian στήριζαν την άποψη τους κυρίως στο γεγονός του κόκκινου χρωματισμού των πτερυγίων..
Όσοι πάλι υποστήριζαν πως πρόκειται για ραμιρέζι,στο σχημα του σώματος και του κεφαλιού των ψαριών..
Mikrogeophagus ramirezi photo
bolivian ram photo
Μπερδεύτηκα πολύ και όσες αναζητήσεις έκανα στο ιντερνετ δε με ξεμπέρδεψαν και ιδιαίτερα..γιατί εκεί που ένιωθα σιγουριά και κατέληγα κάπου,έβλεπα μια άλλη φωτογραφία ή βίντεο και ξαναμπερδευόμουν...

Τελικά έψαξα να βρώ ένα κατάστημα που να έχει διαπιστωμένα bolivian rams και πήγα να τα δω απο κοντά..εκεί μου έφυγε καθε αμφιβολία..η διαφορά με τα ραμιρεζι μπορεί να μην είναι εμφανής στο χρώμα (ειδικά δε μέσα στα καταστήματα όπου τα περισσότερα είναι τελείως άχρωμα) αλλά όσων αφορά το σχήμα του κεφαλιού και του σώματος είναι μεγάλη..

Τα ψάρια μου είναι ραμιρέζι..κι εγώ πλέον πρέπει να πάρω μια απόφαση για το τι θα τα κάνω..
Η κατάσταση τους δεν ήταν και η καλύτερη..πίσω δε θέλω να τα πάω..οπότε μάλλον θα τους φτιάξω όσο δυνατόν καλύτερο περιβάλλον στα 125 λίτρα και ελπίζω να τα καταφέρουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...