07 Ιουνίου 2014

Cherry barb-Puntius titteya


Cherry barb-Puntius titteya

Ένα απο τα είδη που φιλοξενώ εδώ και περίπου 2 χρόνια και αρκετές φορές χρησιμοποιήθηκαν ως συγκάτοικοι με τα cpd..
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν στο κοπάδι ψάρια απο την πρώτη αγορά,γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα,μιας και δεν έχουν περάσει και λίγα..
Μετακομίσεις,αλλαγές στις συνθήκες του νερού,ασθένειες κτλ

Τα cherry barbs προέρχονται απο την Sri Lanka της Ασίας και αποτελούν μια αρκετά καλή επιλογή για όποιον έχει ένα σχετικά μικρό ενυδρείο (λέγοντας μικρό εννοώ τουλάχιστον 50 λίτρα καθαρού νερού) καθώς εκτός απο το γεγονός ότι μπορούν να ζήσουν σε ενυδρεία με μήκος 60cm έχουν και αρκετά μεγάλο εύρος στις συνθήκες που μπορούν να φιλοξενηθούν..
Ενδεικτικά αναφέρω τις τιμές βάσει του serioysly fish :

Μέγεθος ενυδρείου: ελάχιστο 60*30 cm
Θερμοκρασία: 20-27 °C
Ph: 6-8 (Ιδανικά περίπου στο 7)
Σκληρότητα:36 – 357 ppm

Απο τις παραπάνω τιμές καταλαβαίνετε πως οι περιπτώσεις που ίσως χρειασθεί τροποποίηση το νερό της βρύσης είναι ελάχιστες.


Τα cherry barbs σε γενικές γραμμές είναι αρκετά ήρεμα ψάρια τα οποία μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά μαζί με άλλους συγκατοίκους
 (εφ όσων οι παράμετροι νερού και το στήσιμο του ενυδρείου το επιτρέπουν).
Η μοναδική,σχετικά,επιθετική συμπεριφορά που παρατήρησα όλο αυτό το διάστημα είναι μεταξύ των αρσενικών.Επιθετικότητα η οποία λύθηκε με τη αύξηση των θηλυκών ατόμων στο ενυδρείο.
Υπολογίστε για κάθε αρσενικό τουλάχιστον 3 με 4 θηλυκά.

Σαν στήσιμο στο ενυδρείο έχω ,όπως και στα danio margaritatus, σκουρόχρωμο βυθό και αρκετά φυσικά φυτά (χαμηλών απαιτήσεων)..
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ψάρια να αισθάνονται πιο άνετα και να αναδεικνύονται ακόμα καλύτερα τα χρώματά τους.

Σε ότι αφορά την συμπεριφορά τους στο ενυδρείο μπορώ να πω ότι είναι γενικά ήρεμα,ιδιαίτερα τα θηλυκά.Το μόνο κυνηγητό που έχω παρατηρήσει,εκτός απο τα αρσενικά όπως προανέφερα,είναι κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής όπου τα αρσενικά ''πιέζουν'' και δίνουν την αίσθηση πως στρεσσάρουν τα θηλυκά.
Επίσης θα μπορούσα να πω πως τα αρσενικά φαίνονται κάπως πιο επιφυλακτικά και κρύβονται λίγο περισσότερο απο τα θηλυκά..
Αυτό ,βέβαια,σαν γεγονός μειώθηκε αισθητά απο την στιγμή που τα ψάρια μπήκαν σε μεγαλύτερο ενυδρείο.

photo
Ο διαχωρισμός του φύλου είναι αρκετά εύκολος μιας και τα αρσενικά έχουν αρκετά πιο έντονο κόκκινο χρωματισμό σε σχέση με τα θηλυκά τα οποία έχουν καφέ χρωματισμούς..

Σε ότι αφορά τη διατροφή τους επίσης δε θα δυσκολευτείτε μιας και τρώνε όλους τους τύπους τροφής (flakes,αποξηραμένη,ζωντανή,μικροοργανισμούς του ενυδρείου κτλ).

Τα cherry barbs αναπαράγωνται συχνά και αν οι συνθήκες του ενυδρείου είναι καλές και τα ψάρια σε καλή κατάσταση θα δείτε ψαράκια (φτάνει να έχουν κρυψώνες)..

Παρακάτω ακολουθεί και ένα βίντεο απο το youtube στο οποίο θα δείτε την προσέγγιση του αρσενικού για ζευγάρωμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...