14 Φεβρουαρίου 2014

Λίγα λόγια για την αναπαραγωγή των cpd

aquapetz.com
Η αναπαραγωγή των cpd αποδείχθηκε πως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο θέμα στο παρελθόν.

Μία φορά πριν απο ένα χρόνο θυμάμαι πως είχα δει έντονη κινητικότητα και απο περιέργεια είχα απομονώσει ένα κομμάτι της moss που είχα δει τα ψάρια να το προτιμούν.Πήρα τη moss και την έβαλα σε μια γεννήστρα απο δίχτυ μέσα στο ενυδρείο..μετά απο μια εβδομάδα περίπου είδα μετα δυσκολίας 3 ψαράκια.

Τα άφησα στην τύχη τους,θεωρώντας πως θα τραφούν απο τους μικροοργανισμούς της moss και έτσι δεν φρόντισα ιδιαίτερα την τροφή τους με αποτέλεσμα απλά να μην τα δω ξανά.Τουλάχιστον αυτός πιστεύω πως ήταν ο λόγος που τα έχασα.

Πριν απο 20 περίπου μέρες αποφάσισα να κάνω μια πιο σοβαρή προσπάθεια αναπαραγωγής κι έτσι άρχισα να ψάχνω στο internet για πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους που χρησιμοποιούν άλλοι συγχομπίστες.

Κάποιοι απομονώνουν 1 αρσενικό με 2 θηλυκά σε ένα άλλο ενυδρείο στο οποίο φροντίζουν να έχουν moss ή spawn mop (στο βίντεο θα το δείτε με χρυσόψαρα αλλά κάτι παρόμοιο γίνεται και στα cpd) και αφού τα προετοιμάσουν κατάλληλα (διατροφή-αλλαγή νερού),τα αφήνουν για μερικές μέρες και μετά τα ξαναβάζουν στο κυρίως ενυδρείο αφήνοντας στο ενυδρείο γεννήστρα μόνο τη moss ή το spawn mop.Αν όλα πάνε καλά μετά απο λίγες μέρες εμφανίζονται τα ψαράκια.

Κάποιοι άλλοι που δεν θέλουν να στρεσσάρουν τα ψάρια με αλλαγές ενυδρείων και μεταφορές,βάζουν τη moss ή το spawn mop στο βασικό ενυδρείο και μετά απο μια εβδομάδα περίπου το αφαιρούν και το βάζουν στην γεννήστρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα cpd γεννούν κάθε μέρα απο μια μικρή ποσότητα αυγών και όχι μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...