19 Νοεμβρίου 2013

Η πρώτη επαφή με τα cpd


Ένα απο τα είδη που πραγματικά αγάπησα απο την πρώτη ματιά..έψαξα αρκετά (τότε),τα βρήκα και εδώ και 2 χρόνια ανήκουν στους σταθερούς κατοίκους σε ένα απο τα ενυδρεία μου.


Τα rasbora galaxy τα είδα για πρώτη φορά στο παρακάτω βίντεο και θυμάμαι πως με ενθουσίασε η κίνηση των αρσενικών..ο λεγόμενος 'χορός ' τους..


Πριν 2 χρόνια δεν ήταν τόσο εύκολο να τα βρει κάποιος μιας και το συγκεκριμένο ψαράκι δεν είναι και τόσο εμπορικό και κυρίως γιατί το μέγεθος του είναι πολύ μικρό και προφανώς δεν τραβούσε τόσο πολύ τον κόσμο..
Με τα λίγα και με τα πολλά έψαξα..τα βρήκα..έκανα μια ομαδούλα και άρχισα να τα φιλοξενώ σε ένα 60 λίτρο ενυδρείο μέχρι και σήμερα..Στο μεσοδιάστημα αυτό υπήρξαν απώλειες απο ασθένειες και μάλιστα σχετικά πρόσφατα πέρασα μια άσχημη ,βακτηριακή μάλλον,μόλυνση με αποτέλεσμα να χάσω αρκετά.Παρ όλα αυτά κι αφού έκανα προσπάθεια με φαρμακευτική θεραπεία και απολύμανση του ενυδρείου,κατάφερα να σώσω κάποια και αφού σταθεροποίθηκε η κατάσταση τους αναπλήρωσα πάλι το κοπαδάκι.
Πρίν τα φιλοξενήσω και για όλο αυτο το διάστημα που τα έχω στην κατοχή μου,φρόντισα να τους παρέχω τις συνθήκες που είχα διαβάσει πως θεωρούνται ιδανικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...